Kutya Tréner tanfolyam, ahol valóban kipróbálhatod magad!

Ha szeretnél érteni a kutyák nyelvén, megtanulni hogyan működnek, az oktatáshoz szükséges elméletet, de leginkább a gyakorlatot, akkor eljött a Te időd! Nincsenek kötött módszerek, elveink szerint minden kutya más, ezért meg kell találnunk a hozzá vezető legjobb és leghatékonyabb utat!

Jelentkezz és légy részese egy olyan csapatjátéknak, amiből rengeteget tanulhatsz!

 

Milyen témaköröket fogunk érinteni?

 • Kutya etológia: többször hangsúlyoztuk, hogy gyakorlati alapú az oktatás, így csak az alapokat vesszük át, amire szükséged van egy-egy magyarázathoz, nem kell tudományos szöveget magolnod!
 • Kutya egészségtan: itt sem a latin szöveg tanulásával leszünk elfoglalva, de mindent átveszünk, amit egy gazdinak is illik tudni, illetve amivel Te is tudsz nekik tanácsot adni, állatorvos lesz segítségünkre a részletek kifejtésében!
 • Előadástechnika és kommunikáció: a trénerek legnehezebb feladata nem az, hogy a kutyát tanítsák, hanem hogy összhangba kerüljenek a gazdival, megfelelően tudják Őket motiválni és a konfliktusokat elkerülve tudjanak meggyőzőek lenni.
 • Kutyakiképzés és viselkedésmódosítás alapok: a kutyák tanításához elengedhetetlen a megfelelő gyakorlati tudás. Alapvetően hobbi kutyák oktatásával és nevelésével foglalkozunk, de lesz lehetőséged betekintést nyerni és gyakorlatot szerezni a pályamunka felépítésében is. Mivel a leggyakrabban trénerként a viselkedésproblémákkal találkozhatsz, erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt sokszor a saját példádon keresztül!
 • Idegélettan, reflexek, motiváció és ösztönök: ahhoz, hogy egy kutyát megfelelően tudj kezelni, tudnod kell mi zajlik belül. Ezt fogjuk megmutatni neked érthetően, átláthatóan. 
 • Csoportkezelés: ha a kommunikáció rendben van, akkor már csak rutint kell szerezned a párhuzamos folyamatok kezelésében, a különböző összetételű csoport helyes irányításában. Élő, valós csoporttal kell dolgoznod, gyakorolhatsz velük és kipróbálhatod mennyire lesz testhez álló számodra a vezető szerep.
 • Kölyökkortól akár a felnőtt munkatársig: részletesen végigvesszük mi szükséges ahhoz, hogy tudatosan építsük fel egy hobbi kutya vagy egy munkakutya hétköznapjait, hogy megfelelő módon tudjon teljesíteni a későbbiekben.
 • SPECIÁLIS MUNKAKUTYÁK ÉLETE: ha már most kicsit tovább gondoltad, érdekelnek a speciális kutyás munkák, legyen az keresés vagy személyvédelem, segítünk eligazodni ebben a világban is! A tanfolyam egyik vezető oktatója nem csak több tízéves kutyás, de hivatásos, illetve afganisztáni múlttal is rendelkezik, így testközelből ismerheted meg az igazi munkakutyák életét és képzését!
 • Kutyás sportok: tisztában kell lenned az alapvető oktatáson túl a további lehetőségekkel is, hogy kinek mit lehet javasolni, melyik sport miért jó és hogyan lehet benne igazán fejlődni.
 • Szakirodalom és média: kutyás tanácsadóként vagy oktatóként jó ha tudod, mi terjed a médiában vagy az elérhető írott anyagokban! Emellett kitérünk a hazai kutyás társadalom szükségleteire, a jelenlegi trendekre és gyakori helyzetekre.
 • Farkasok és viselkedésük: hogy megértsd miért nem farkasként kezeljük már a kutyákat és miért elavult az alfa szemlélet, tisztában kell lenned a vadállatok viselkedésével is.
 • Humán pszichológia: gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy emberekkel kell foglalkoznod. Ahhoz, hogy ezt jól csináld, az Ő viselkedésüket is meg kell ismerned! 
 • Minden más: a lehetőségekhez mérten a tananyag része lehet olyan témakör, terület, amivel szeretnél jobban megismerkedni, kapcsolatrendszerünkben számos hazai és külföldi oktató lehet a segítségünkre!

Kik oktatnak a tanfolyamon?

Dalia Szandra

Kutya Guru Kutyaiskola vezetője és trénere, a Bulldog Akadémia megálmodója és a Magyar Civil Kutyás Szolgálat Egyesület elnöke

Több ezer ügyféllel történő munka tapasztalatát osztja meg veled, hogyan lehetsz jó tréner és hogyan tudod kezelni a “nehéz” ügyfeleket. A viselkedés módosítás alapjaiban is Ő lesz a segítségedre, hogy hatékonyan tudj segíteni a gazdiknak.

Kovács László

A HEDDtech alapítója, a Szimat Suli megálmodója. Több, mint 25 éves kutyakiképzői múlt, hivatásos kutyásként tűzszerész feladatok ellátása többek közt Afganisztánban is, jelenleg is a Honvédség Tűzszerész állományának tagja.

A maximális motiváció illetve a kutyával való tökéletes kapcsolat kialakításában lesz főként a segítségedre. Ha hivatásos pályára készülsz, akkor is számíthatsz a támogatására. 

Németh Balázs – IPO, őrző-védő ágazat, munkakutya kiképzés, Honvédség tűzszerész

Elkalauzol a sport kutyák világában. Hogyan készítenek fel egy versenyre szánt kutyát, milyen feltételek szükségesek hozzá és hogyan tudod elérni a legjobb teljesítményt. Kitérünk az őrző-védő munkára és a kutyák ösztöneinek kihasználásra. 

Dr. Buránszki Barbara – Pille-Vet állatorvosi rendelő vezetője és állatorvosa

Buránszki doktornővel régóta dolgozunk együtt, asszisztensi gyakorlatot is szerezve nála. Mindig érthető és gyakorlatias magyarázatokat ad egy kérdésre, kedvenc területe a bőrgyógyászat. Bevezet az egészségügy azon területére, amit neked is fontos lesz átadni a gazdinak, vagy gyakorlatban használni egy baleset során. 

Szajbert Bettina

ELTE Állatrendszertani és Ökológiai PhD 

Betti fogja elhozni számodra a tudományos hátteret. Egy valóságos két lábon járó lexikon, imádja a tudományos munkákat, a macskákon túl már hüllőket is klikkerezett, jelenlegi hobbija pedig az Amerikai Kennel Club trükk címeinek megszerzése. Mind humán, mind kutya szempontból bevezet Téged a gondolkodás művészetébe. 

Ferencz Veronika

Pszichológus, pszichodráma vezető 

Az önismeret az egyik legfontosabb lépcsője a trénerré válásnak. Vera saját maga is végig járta az utat a kétségbeesett gazditól a tanult kutya trénerig. Pontosan tudja, hogy milyen nehézségekkel találkozhatsz és ebben milyen szerepe lesz a trénernek énednek. A humán pszichológia az egyik legfontosabb területe a képzésünknek. 

Újváry Dóri – Horkai Team 

Azért tartottam fontosnak a farkasok képzését is tananyaggá tenni, mert mi lehet nagyobb kihívás, mint vadállatokat forgatásokra képezni. Lélekjelenlét, önfegyelem és kreativitás. Mindez pedig még nem elég, az összehangolt munkához, nagy szükség van alázatra és az állatok iránti tiszteletre. Magyarországon az első között vett részt farkasnevelési kísérletben, ahol 0/24 órában éltek együtt kis farkasokkal. Dóri a saját tapasztalatain keresztül osztja meg tudását, hisz már teljes szimbiózisban él a farkasokkal és még sok más állattal.

Sikeres vizsga esetén lehetőséged lesz a jelenleg nem látogatható Horkai Center megnézéséhez, ahol találkozhatsz a forgatásokra tréningezett állatokkal. 

Kriz Orsolya – Dogdance Iskola Magyarország

5x-ös országos bajnokként pontosan tudja mi kell a maximális motiváció kialakításához és a verseny pályán történő sikeres szerepléshez. Képzését a kreativitás és a nyugodtság jellemzi, ezért is szeretik annyira tanulói. Előadásán elméleti és gyakorlati szinten is megismerkedhetsz a “Figyelem művészetével”, amiről minden gazdi álmodik. 

Akik nálunk jártak

Mit kapok a tanfolyamtól?

Nem az a cél, hogy könyvmagolásból álljon a 4 hónapod, szeretném, ha tényleg megismerkednél a kutyás világ kihívásaival és problémamegoldásaival lehetőleg sok sok gyakorlaton és nézőponton keresztül! A tanfolyam során sokan hatalmas belső utazásról számolnak be, olyan élményekkel, ami egész életük során elkíséri Őket. Célunk, hogy fel fedezd a magadban rejlő erőt, és merd megmutatni a világnak ki is vagy igazából és mit tudsz kihozni magadból! Szakadj ki a 4 fal közül és ismerkedj meg valódi önmagaddal, ebben pedig a kutyád lesz segítségedre! 

A tanfolyam vizsgával zárul, sikeres vizsga teljesítésért kemény fedeles, kétnyelvű Tanúsítványt kapsz, mely most már államilag elismert sorszámot is kap.

A képzés sikeres elvégzése és a vizsga teljesítése után, lehetőséged van az ingyenes gyakornoki programba bekerülni, ahol az addig szerzett tudásodat, tapasztalatra válthatod be. Megismerkedhetsz a teammel és számos továbbképzésben és élményben lehet részed.

Jelentkezési feltételek:

18 éves kor betöltése és érettségi vagy szakmunkás végzettség

Saját kutya (kölcsön kutyát nem tudunk biztosítani)

Mikor? Hol? Mennyiért?

A tanfolyam 14 elméleti és 14 gyakorlati foglalkozásból áll, melyek időjárási körülményektől, illetve a csoport összetételéhez legmegfelelőbb ütemezéstől függően kb. 4 hónap alatt kerülnek megtartásra. Ezután 1 hónapos vizsga felkészülési időszak következik. A vizsga 3 részből áll, melyben elméleti és gyakorlati tudásodat is meg kell mutatnod. 

Tanfolyam oktatási napjai és helyszínei:

A 2021-es július és szeptemberi csoportjaink már beteltek. A jelentkezéssel a decemberben induló csoport értesítésére tudsz előregisztrálni!

Elmélet Online oktatás keretében, ZOOM rendszerben, hétköznap heti 1 alkalom 18:00-20:00 (kötelező jelenlét)

Gyakorlat hétvége heti 1 alkalom 10:00-11:30 Városliget

Jelentkezési határidő: november 31.

Tanfolyam várható indulás: 2021. december

Vizsga várható időpontja: 2022. május

Tandíj fizetési határidő (első részlet): 

A tanfolyamot felvételi elbeszélgetéssel kezdjük. Ne ijedj meg, nem a tudásodat fogjuk felmérni, csupán azt, hogy tudunk-e együtt dolgozni a következő pár hónapban. Számunkra a legfontosabb, hogy a csapat hatékonyan tudjon együtt dolgozni a tanfolyam során. 

A helyek száma korlátozott, így jelentkezz minél hamarabb, hogy biztos helyed legyen! A felvétel a regisztráció sorrendjében történik.

A tanfolyam teljes ára (nincs egyéb plusz költség) 240.000 Ft, mely 3 részletben (3×80.000 Ft) havi rendszerességgel fizetendő!

Hogyan jelentkezzek?

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot a regisztrációs gombra kattintva. 

Regisztrálok

     

 

Ha bármilyen kérdésed felmerülne, keress minket bátran vagy látogass ki óráinkra!

Várunk szeretettel!

A Kutya Guru Csapata

A weboldalon megjelenő valamennyi információ, adat, feltétel, meghatározás vagy leírás kizárólag tájékoztatásul szolgál, és nem minősül ajánlattételnek. Az esetleges elírásokért felelősséget nem tudunk vállalni. A változtatás jogát fenntartjuk.