Szimat Suli, avagy a kutyák PHD fokozata

Kutyád imád szaglászni? Nehéz lefárasztani? Érdekel hogyan dolgoznak a kábítószer- vagy a robbanóanyag-kereső kutyák? Kíváncsi vagy hogyan lehet szarvasgomba-kereső kutyát képezni? Szeretnél profiktól tanulni? Akkor ott a helyed a következő Szimat Suli kurzusán! 

Trénereink hosszú évek óta foglalkoznak kereső-kutyák képzésével nem csak civil, hanem hivatásos területen is. Laci mindenben a segítségedre lesz, hogy kutyádból kihozzuk a maximumot, hamar lefáraszd és megtanuljatok csapatban együtt dolgozni! 

De miért is jó ez a szimat munka?

Tudtad, hogy a legösszetettebb feladat a kutyák számára a keresés, mely nem csak fizikailag, hanem agyban is fárasztja Őket? Egy kereső kutya sokkal nehezebb feladatokat hajt végre, valami olyasmi ez, mint a kutyát PHD fokozata. 

Gondolj csak bele, egy Afganisztánban teljesítő kutyának nem csupán hallgatnia kell a gazdájára minden körülmények között, de neki kell biztosítania azt, hogy a táborban tartózkodó katonák ne legyenek pokolgép áldozatai, amihez maximális precizitás és megbízhatóság várható el tőle.

Mi ez, ha nem igazi csapat munka? 

A tanfolyam során megismerkedhetsz a keresési taktikák felépítésével, a passzív jelzés kialakításával és a különböző szagminták használatával. 

A képzés folyamán nem csak a keresésben lesztek jártasak, hanem megtanul kutyád koncentráltan és fegyelmezetten dolgozni, Te megismered a jelzéseit és később már tökéletes csapatban tudtok együtt dolgozni! 

Amit hozz magaddal a képzésre: játék, amit szeret és/vagy finom falatok

Amire szükség van a képzés előtt: fontos, hogy a kutyád kontrollálható legyen, betudd hívni és helyben is tudjon maradni. Nem várjuk el, hogy az alapképzést nálunk végezd el, de ha úgy látjuk még szükségetek van a fejlődésre, akkor kérhetjük a képzés elvégzését.